Animatie – MSD: Van droom naar werkelijkheid

MSD, het grootste farmaceutische bedrijf van Nederland, ontwikkelt innovatieve geneesmiddelen voor mens en dier. Het bedrijf heeft een uitgebreid portfolio, is actief op talloze therapeutische gebieden. Daarnaast houdt MSD zich bezig met allerlei andere, maatschappelijke activiteiten. Maar hoe vertel je nu kort en krachtig, bijvoorbeeld aan je eigen medewerkers, waar je als bedrijf voor staat? Een animatie is daarvoor een prima middel.

Samen met de communicatieafdeling van MSD Nederland ontwikkelden we een script, dat we uitwerkten tot een onderhoudende, informatieve animatie, die eind november op de beeldschermen van alle ruim 4.000 collega’s van MSD in Nederland te zien was.

In vier minuten vertelt de animatievideo het verhaal van MSD. We kijken mee door de ogen van de 8-jarige George Merck, de zoon van de oprichter van het bedrijf, wiens droom uiteindelijk werkelijkheid wordt. Een droom van een gezonde wereld, voor mens én dier, waarin iederéén toegang heeft tot goede medicijnen.

De video is nu te zien op het YouTube-kanaal van MSD Nederland. Omdat je trots best ook naar buiten mag uitdragen. En ook wij zijn trots op het resultaat: