Autospecialist VDAkker: De auto voorbij

Stel je voor: je bent in Nederland dé specialist in exclusieve auto’s. In je showroom pronken Bentleys, Porsches en Audi’s. Als je dan een luxe boek uitgeeft over je bedrijf, zal dat wel vol staan met auto’s. Toch? Nee, besliste Twan van den Akker, voor wie we een onalledaags boek maakten met en over mensen.

In zes jaar tijd bouwde Twan van den Akker een Brabantse garage uit tot een vooraanstaand internationaal autobedrijf dat exclusieve auto’s verkoopt en onderhoudt. Toen we met hem in gesprek raakten over het maken van een lees- en kijkboek voor zijn relaties, ging het echter al gauw niet meer over hoogstaand design, techniek en hoeveelheden pk’s. Wat Twan en zijn klanten bindt, zit namelijk dieper: het is de passie en overgave waarmee ze hun werk doen of onderneming leiden.

Het verhaal achter de klant

Daarom staan in het 124 pagina’s tellende boek dan ook niet auto’s centraal, maar mensen. Meer specifiek: elf trouwe klanten. Ervaren ondernemers, jonge honden, een gedreven arts, een onorthodoxe advocaat én een voetbaltrainer van internationale klasse. Stuk voor stuk mensen met een boeiend verhaal. Vanwege de keuzes die ze in het leven gemaakt hebben, de kansen die op hun pad kwamen én de visie die ze gaandeweg ontwikkeld hebben op hun vak en/of het ondernemerschap.

Klant, werk en passie

Het resultaat: ‘Klant, werk en passie’. Een luxe uitgave, opgebouwd uit elf uitgebreide portretten in woord en beeld. Mooie een-tweetjes tussen lezenswaardige verhalen en schitterende foto’s van Hugo de Jong. Kortom: een boek dat dankzij een gedurfde insteek verrassend tijdloos is geworden én helemaal aansluit bij de waarden van waaruit VD Akker handelt: bezieling, passie voor je vak en de voortdurende drang naar perfectie. En daar zijn we trots op!

Vd AkkerVd AkkerVd Akker Vd Akker