Design voor online en print jaarverslag USG People

Het is zonder meer een opdracht om trots op te zijn. Wanneer je als bureau het verzoek krijgt om het design te verzorgen voor het jaarverslag van een beursgenoteerde onderneming. Voor USG People, een van de grootste hr-dienstverleners in Europa, was Commond verantwoordelijk voor het graphic en online design van de jaarverslagen over de boekjaren 2014 en 2015.

Tijdens de voorbereiding op het jaarverslag 2014 maakte USG People de keus om het online jaarverslag voorop te stellen en te gaan werken met Tangelo als publishing systeem voor de verslaglegging. Commond maakte de vertaling naar het design voor het online jaarverslag én het jaarverslag in print. Daarvoor adapteerden we de vernieuwde huisstijl: het online Jaarverslag 2014 was de eerste uiting die met de hernieuwde visuele identiteit het licht zag.

Met de realisatie van het jaarverslag over 2015 gaven we een vervolg aan de samenwerking. Het webdesign werd geoptimaliseerd en – net als bij het verslag over 2014 – ontwikkelde Commond een eigen visualisatiestijl voor USG People. We werkten dit uit in iconen, diagrammen en infographics. Terwijl we werkten aan het jaarverslag 2015, werd bekend dat USG People deel gaat uitmaken van Recruit, een wereldwijd opererende organisatie die hr-diensten aanbiedt op vier continenten.