Introductiecampagne Melior Medica

De persoonlijk medisch adviseur. Melior Medica introduceert een geheel nieuwe dienstverlening in de Nederlandse gezondheidszorg. Commond werkte de merkidentiteit en positionering uit en is betrokken bij de marktintroductie.

Exclusieve, persoonlijke begeleiding

Melior Medica, persoonlijk medisch adviseurs, is een initiatief van een gevestigde zorgonderneming met meer dan 75 jaar ervaring: Meduon Holding. De persoonlijk medisch adviseurs zijn ervaren medisch specialisten, die de cliënten van Melior Medica exclusieve, persoonlijke begeleiding bieden. Bij alles wat met hun gezondheid en die van hun familie te maken heeft. De persoonlijk medisch adviseur: een deskundige en onafhankelijke gids, vraagbaak en vertrouwenspersoon.

Identiteit en positionering

Commond heeft Meduon intensief begeleid bij de marktintroductie van de persoonlijk medisch adviseurs. In het verlengde van de door ons bureau ontwikkelde merknaam Melior Medica (die staat voor een betere gezondheidszorg) is de positionering van het merk bepaald en een strategie voor een gefaseerde marktintroductie uitgewerkt in een concrete aanpak en middelen.

Introductie en campagne

Analoog aan het persoonlijke karakter van de dienstverlening is ook voor de introductie een persoonlijke aanpak uitgewerkt. Alles draait daarbij om een persoonlijke direct-mailcampagne, waarbij geadresseerden worden verleid om een voor hen persoonlijke videoboodschap op de website van Melior Medica te bekijken.

De website als spil

Naast het persoonlijk contact door de persoonlijk medisch adviseur, vormt de website een spil in het interesseren van nieuwe klanten en het bieden van inhoudelijke meerwaarde aan de bestaande cliënten. Zo wordt exclusief voor cliënten beschikbare content voortdurend vernieuwd en verrijkt.

Contentstrategie

Een sterke contentstrategie is voor een groot deel bepalend voor het verder bouwen aan het nieuwe merk Melior Medica, vanaf de lancering in juni 2010.

Radiocampagne

Voor BNR Nieuwsradio maakte Commond eveneens een radiocommercial, die in december te horen was: