Curver: Van afval tot een duurzaam product

Benieuwd hoe de reis verloopt van een PET-fles of plastic tas naar een duurzame opbergmand of afvalemmer? Met een door ons vervaardigde webvideo geeft Curver een kijkje achter de schermen. Met het filmpje (in zes verschillende talen) positioneert Curver zich als een producent van duurzame huishoudelijke artikelen en investeert ze doelbewust in content om duurzaamheid uit te dragen.

Ecolife producten

Elk jaar zamelen we in Nederland per persoon zo’n 25 kilo huishoudelijk plastic in voor recycling. Curver maakt uit dit afval nieuwe, fraaie en praktische producten onder de naam Ecolife. Van opbergbox tot afvalzakhouder. En van opbergmandje tot afvalemmer. De producten worden gemaakt van ingezameld plastic consumentenafval. Mooi, praktisch en 100% verantwoord!

Geen recycling, maar upcycling

EcoLife is eigenlijk geen recycling, maar meer een kwestie van ‘upcycling’. Van wegwerpafval, zoals plastic flessen en zakjes, maakt Curver nieuwe, hoogwaardige producten die járen meegaan. Kunststof afval van (industriële) bedrijven wordt in Nederland al langer gerecycled. Huishoudelijk afval ging tot voor kort samen met ander restafval de verbrandingsoven in. Maar daar is met de campagne van Plastic Heroes verandering in gekomen.

Duurzaam

EcoLife-producten gaan járen mee. Als ze eenmaal worden weggegooid, kunnen ze nog steeds het milieu ontzien. Het grote voordeel van kunststof is namelijk dat het zes à zeven keer hergebruikt kan worden zónder er iets aan toe te voegen. Dat betekent dat hetzelfde materiaal tientallen jaren dienst kan doen. Echt duurzaam dus!