Van symposium naar Dag van de Diversiteit

Hoe nodig je met originele online content mensen uit voor een inspirerende dag over diversiteit en gelijke behandeling? In de zorg, het onderwijs, het bedrijfsleven, bij gemeenten en politie. Een opdracht die uitmondde in een totaal nieuwe positionering van het jaarlijkse symposium van Brabant Bekent Kleur. De Brabantse Dag van de Diversiteit ziet het levenslicht.

Een beter imago

Een symposium saai? Niet altijd, maar er kleeft nu eenmaal een gaperig imago aan. Dat wilden Palet en Brabant Bekent Kleur doorbreken. Met inspirerende praktijksessies (‘inspiratiebronnen’) tijdens een gevarieerde bijeenkomst over ‘Diversiteit in bedrijf’.

Inspireren en verrassen

Die benadering vertaalde Commond naar twee belangrijke adviezen voor de communicatie in de aanloop naar de bijeenkomst op 28 mei 2010. Maak de dag meer inspirerend door deze te positioneren als ‘Brabantse Dag van de Diversiteit’ en weg te halen van het symposiumgevoel. En: nodig de potentiële deelnemers op een verrassende manier uit.

Het resultaat? Een e-mail-uitnodiging met daarin een online-video die een mix is van humor en de praktijkvoorbeelden die tijdens de Brabantse Dag van de Diversiteit de revue zullen passeren. Het cabaret-duo Prikkelz verleende als ‘dagvoorzitter’ haar medewerking. Sinds het versturen van de e-mail overtreft het aantal aanmeldingen alle verwachtingen.