Even sparren?

Voor welke (creatieve) uitdaging staat jouw organisatie? We bieden graag aan om eens een uurtje vrijblijvend te sparren. Kun je meteen beoordelen of Commond het bureau is dat jouw organisatie en uitdagingen begrijpt. Bel 076 - 530 24 30 en vraag naar John Brands of Martijn Schillemans. Maken we nog dezelfde week een afspraak, drinken we koffie (of iets anders) en weet je meteen of er een klik is.

Neem contact op!
 

Harde cijfers! Dáárom mag (online) video in geen enkele contentstrategie ontbreken

Over de groeiende populariteit van video hoeven we niet uit te wijden. Die ontwikkeling is bekend. In ons eigen dagelijks werk als producent van content merken we die belangrijke verschuiving ook. Verhalen vertellen we steeds vaker met bewegend beeld. Met een hoofdrol voor (online) video’s en animaties. Lang leve de ontlezing…

OK, er is meer video. De feiten liegen niet. In 2018 zal ongeveer 70% van al het internetverkeer uit video bestaan.

Maar, vinden wij bij Commond, de belangrijkste vraag om te beantwoorden is: Waarom mag (online) video in geen enkele contentstrategie ontbreken?

Hier ons antwoord met kengetallen die voor zich spreken:

5% van de kijkers ziet meer dan ¾ van een video

Daar kan op tekst gebaseerde content absoluut niet tegenop. Kortom: video is dé vorm die de voorkeur heeft. Speel daar in de contentstrategie op in door niet alleen nieuwe videocontent te ontwikkelen, maar ook bestaande tekstcontent om te zetten naar bewegend beeld. Maak van een whitepaper vol data een videographic. Leg de nieuwe ondernemingsstrategie aan de medewerkers uit in een animatie. Bewerk referentieverhalen tot videotestimonials.

20% meer mensen opent e-mail met video

Er wordt 2 tot 3 keer vaker doorgeklikt wanneer een e-mailnieuwsbrief video bevat. Het is duidelijk hoe effectief video in e-mailcommunicatie is. Beperk de tekst tot een korte intro en communiceer de boodschap verder met een pakkende video. Of – wanneer het onderwerp zich hier beter voor leent – in een leuke animatie. Bijkomend voordeel: het is eenvoudig na te gaan welk deel van de boodschap in de video mensen hebben meegekregen.

33% van de tabletgebruikers kijkt minimaal 1 uur video per dag op hun tablet

Volgens GfK hebben 7,9 miljoen Nederlanders van 13 jaar en ouder een tablet. Dat is 61% van dit deel van de bevolking, en het aantal stijgt. 10 miljoen Nederlanders hebben inmiddels een smartphone. De tablet en smartphone zijn voor meer en meer mensen het belangrijkste device. Daarom is het vooral voor deze mobiele platforms belangrijk om videocontent op maat te aan te bieden. Vooral ook omdat video aantrekkelijk is om te delen via social media.

Een uurtje sparren?

Eens van gedachte wisselen met de contentspecialisten van Commond? We vinden het leuk eens een uurtje te sparren. Gratis. Over de uitdagingen van video voor de communicatie van uw bedrijf of organisatie. Doen? Laat het weten aan martijn@commond.nl of bel (076) 530 24 30.

Geen reacties

Plaats een reactie: